Channel: Dozy den Helder – #1 Basketball Platform van Nederland

0
0
Eline Kraaijenoord sterk tegen Den Helder  , foto Wim Kulk

Eline Kraaijenoord , foto Wim Kulk

http://www.grasshoppers.nl – De Wit-Grasshoppers speelde zaterdagavond in eigen huis tegen Dozy-Den Helder en wist de wedstrijd te winnen met 73-53.

Beide teams starten in een hoog tempo maar ook rommelig met veel balverlies. Na 5 minuten begint de aanval van De Wit-Grasshoppers te lopen en via een 14-0 run eindigt het eerste kwart met een 18-4 voorsprong.

In de 2e periode weet Den Helder het netje wat makkelijker te vinden. De Amerikaanse Simpson lijkt de Helderse ploeg na 3 scores op rij terug in de wedstrijd te brengen(25-15). Maar Inez van Hulsen met 3 afstandsbommen op rij en Ingrid van der Plas met 2 scores antwoorden namens De Wit. Dan is de Katwijkse voorsprong toch weer ruim (36-15).

De wedstrijd lijkt dan gespeeld maar Dozy-Den Helder wil van geen wijken weken en komt in de 2e helft nog terug tot 12 punten (38-26). Verder laat de Wit-Grasshoppers het echter niet komen en via een mooie center-move van Eline Kraayenoord, die een prima wedstrijd speelde, en na drietjes van Inez van Hulsen (totaal 4-uit-4) en Sonja Kuijt brengt Evelien Messemaker via vrije worpen het verschil toch weer op 20 punten (58-38).

Het Helderse verzet is dan gebroken en de wedstrijd gespeeld. Na wat scores over en weer in de 4e periode eindigt de aantrekkelijke wedstrijd met een 73-53 stand op het scorebord.

Reactie coach Het was een goede wedstrijd van de dames waarin we zakelijk gespeeld hebben en eigenlijk de hele wedstrijd niet in gevaar zijn geweest. Buiten de drietjes van Inez was het natuurlijk opvallend om te zien dat Eline echt haar kwaliteiten probeerde te laten zien aan beide kanten van het veld. Dat het dan vaak lukt is mooi meegenomen.

Scores: Inez van Hulsen 13, Fleur Kuijt 13, Janine Guijt 7, Renee Hoveling 0, Ingrid vd Plas 11, Sonja Kuijt 6, Birgitte Neuteboom 4, Evelien Messemaker 8 , Eline Kraaijenoord 11 (+11reb).

Aanstaande zaterdag (31-01) staat een uitwedstrijd tegen Loon Lions op de agenda.